Tandeftersyn

Mere end 50% af alle hunde og katte har et større eller mindre problem med tænderne. Specielt hos ældre dyr og hunde af små racer. De almindeligste symptomer er:

Dårlig ånde. Savlen og skraben eller gnidning på munden. Gul eller brun belægning på tænderne. Blødende tandkød og ømhed i munden. Løse tænder eller tab af tænder. Problemer med at spise.

Betændelse i tandkødet opstår pga. lommedannelse mellem tand og tandkød. Det er i disse hulrum bakterierne “hygger” sig med ovenstående symptomer. Jo længere tid der går, jo værer bliver det og smerten tiltager.

Det er her vi som dyretandlæger kommer ind i billedet. Vi har alt det moderne udstyr til at rette op på skaderne: Hunden eller katten får, under bedøvelse, renset og pudset tænderne.

Er det løse, betændte tænder, bliver de trukket ud. Er der tvivl om de enkelte tænders rodnet, tages røntgenbilleder. Her kan vi se om tanden er sund eller ej og der lægges plan for den videre behandling. Hvis der er behov for tandretning og mere specialiserede behandlinger henviser vi til tandspecialister.

Vores opfordring er altid: Børst din hund eller kats tænder fra dyrene er ganske små.